Kläder på våra husdjur

Katter oc hhundar

Frågan är om katter och hundar gillar att ha kläder på sig och var signalerna om att det är bra eller dåligt kommer in. Man tror gärna att djuret gillar det för att man vill att det ska vara så.

Hundar bli påklädda till höger och vänster

Att hundar har fått väldigt mycket uppmärksamhet den senaste tiden är nog inget som har undgått någon. De har fått både stort utrymme i media samt att man har satsat mycket på kläd- och accessoarbutiker till detta djur. Nu anser man dock att det är dags för katten att komma upp i rampljuset. Frågan är dock om djuren själva gillar att bli behandlade som människor så mycket som de faktiskt blir. Att sätta på de kläder som säkerligen är för varma på sommaren samt tunga accessoarer är nog inte det som djuren älskar mest. Då kanske det är bra att katten har varit skonad från detta under denna tid. Med tanke på all den uppståndelse som har kommit i takt med att hunden, speciellt de mindre arterna, har ökat kraftigt så finns det också en bild av att man kan skaffa en hund istället för ett barn. Som et slags substitut för att slippa ”allt det där jobbiga” som kommer med att ha barn.

Efterlyst katt i bebiskläder

Att hitta en efterlysning efter katter är inte helt ovanligt. Däremot hör det till ovanligheten att katten i fråga har bebiskläder på sig. Det blir som ett slags ytterligare signalement för katten och det kanske även gör det lättare för allmänheten att hitta katten. Katten Pedro rymde från en lek med några små barn när de skulle köra honom i en dockvagn. Personen som gjorde efterlysningen var mest rädd att katten Pedro skulle fastna i något under sin tid ”ute” och kanske inte bli hittad. Det tog dock bara fyra, fem timmar innan katten var tillbaka. Välbehållen men dock utan kläder. Frågan är om man verkligen ska sätta på kläder på katter, eller hundar för den delen, alls. Många katter gillar att vara med och leka men frågan är om det inte går över styr när man själva försöker styra katterna och hundarna i tro om att man förstår dem. Vi får nu hoppas att Pedro inte rymmer igen och att barnen inte försöker sätta på honom några andra bebiskläder eller något annat.