Så ska du tänka kring poolsäkerhet och husdjur

En pool på tomten är fantastiskt för alla i familjen. Men det kan vara en fara för barn och husdjur om inte rätt säkerhet finns. Pooltak och staket är några bra åtgärder för att minska risken för olyckor.

Empty,Wooden,Table,In,Front,With,Blurred,Background,Of,SwimmingAtt ha en pool är väldigt härligt. Om du vill investera i en pool kan du kika på en utomhuspool från svenskabadtunnor.se som har väldigt kvalitativa och prisvärda pooler. När du har en pool kan du få fantastiska badupplevelser med familjen och vänner. Du får även en härlig oas i din trädgård. Men när du köper en pool ska du tänka på att den ska vara trygg för människor och djur. Med rätt poolsäkerhet ökar du tryggheten och minskar risken för att en olycka ska inträffa.

Staket och pooltak är bra att ha

Husdjur som katter och hundar är ofta ute och spatserar i trädgården. Det är i princip omöjligt att få en katt eller hund att hålla sig borta från poolen medvetet. Därför behöver du planera för hur du ska undvika en olycka. Om du har en pool på tomten är du tvungen att ha någon form av poolsäkerhet för att inga barn ska omkomma i en drunkningsolycka, om vattnet är djupare än 20 centimeter krävs skydd. För att hålla husdjuren borta är staket eller ett pooltak ett bra alternativ. Men det kan vara bra att ha både och eftersom pooltaket kommer att vara borta under dagen och då förhindrar staketet djur och barn från att komma till poolen. Tänk på att staketet inte ska gå att ta sig igenom eller hoppa över. Lämna aldrig något lutat mot staketet för det kan både barn och djur klättra på. I stället för pooltak fungerar det även att ha nät eller en presenning. Det är även bra att se till att det är bra belyst runt poolen.