Katter är bra

Att vi som har den här sidan älskar katter är väl knappast någon hemlighet. Vi tänkte därför skriva lite om vad det är med katter som är så otroligt bra. Om det nu är någon som inte redan vet det.

•    Det självklara är såklart att de är otroligt kärleksfulla och gosiga. De kryper gärna upp i soffan och myser med dig eller familjen framför en film. Katter kan ligga och gosa i princip hur länge som helst.
•    Det andra är att de är självständiga. Man behöver aldrig gå ut på promenad med en katt som man måste med till exempel en hund. Har de kattlucka kan de komma och går precis som de vill, och man behöver därför aldrig oroa sig eller anpassa sina tider efter dem.
•    De är dessutom väldigt renliga djur. Inte nog med att de slickar sin päls ren så fort de lägger sig ner, de håller dessutom rent i hemmet. Hundar går ut i naturen, gör sina behov och förväntar sig sedan att vi människor ska plocka upp efter dem. Katter däremot går snällt in i badrummet till kattlådan, gör det de behöver och krattar sedan över det med sand så att ingen annan ska behöva se. Förutom det här så är de riktiga proffs på att fånga flugor och andra irriterande insekter som man helst inte vill ha i sitt hem. Med en katt i hushåller behöver man inte oroa sig för varken spindlar, mygg, flugor eller andra skadedjur. Katterna ser och hör allt!

Ja, den här listan kan självklart göras oändlig men det sparar vi till en annan gång.