Fem skäl att shoppa till husdjuren online

För dig som är husdjursägare är det säkert både kul och härligt att ha sällskap av hundar, katter, kaniner, marsvin, fiskar eller kanske till och med reptiler. Det berikar livet på många vis men kräver också en hel del tid och energi. Vovven ska promeneras, kattlådan ska rengöras, djuren ska matas och gärna underhållas med leksaker och klätterställningar. Kanske du också tycker att det är kul med lite utsmyckningar, som ett extra fint koppel eller en roligt designad bärväska?

Allt det där kan kosta en hel del och därför är det alltid smart att hålla utkik efter rabatter och kampanjpriser. Du kan ofta hitta mycket fördelaktiga Vetzoo rabattkod på Internet som till exempel kan ge dig halva priset på särskilda produkter eller nedsatta pris för allt som har med ett visst djur att göra. Fördelarna med att shoppa online slutar dock inte bara där – det finns även andra anledningar till varför det är förmånligt att handla från datorn eller mobilen.

Spara in på tid och slipp stress

Idag är människor generellt sett mer stressade än någonsin och enligt Folkhälsomyndigheten uppgav hela 14% av Sveriges vuxna befolkning att de kände någon form av stress. Det finns många metoder att stressa ner på och en hel del har faktiskt med djur och natur att göra, exempelvis motion genom hundpromenader eller något så enkelt som att gosa med din katt.

För att ha tid med långa promenader och mysstunder är det viktigt att planera och att omprioritera dina vardagsrutiner, och genom att shoppa online sparar du in en hel del. Det handlar inte enbart om var din närmaste djurbutik ligger – det kan också vara så att du behöver ta dig till en som ligger mycket längre bort då den närmaste inte alltid har vad du behöver. På nätet finns det inga avstånd utan du kan i lugn och ro hitta och beställa allt du behöver medan du till exempel sitter på tåget eller står i kö någonstans. Du kan också minska på ditt ekologiska fotavtryck genom att inte köra från butik till butik.

Bättre och fler produkter

En annan viktig fördel att handla till dina djur online är att du har ett mycket större sortiment tillhanda. Du kanske har läst en artikel om en ny leksak du vill ge ditt husdjur, eller är du sugen på att skaffa ett extra stort klättertorn till dina katter? Du kan hitta massor av roliga och praktiska husdjursartiklar genom några enkla klick, och dessutom kan det ge dig inspiration och nya idéer. Online-shoppandet låter dig också jämföra produkter lätt och smidigt, utan att du ständigt behöver fråga personalen hela tiden. Vilket leder till den femte, och sista, anledningen till varför online-inköp är mer gynnsamma: minskad smittrisk. Förutom den senaste pandemin finns det också många förkylningar, influensor och andra otrevliga virus som du kan komma undan genom att inte gå in i fysiska butiker hela tiden.

För att summera är de följande några av grundskälen till att handla online till dina husdjur:

  • Du sparar tid
  • Du får bättre priser
  • Du hittar ett större utbud
  • Du minskar ditt ekologiska fotavtryck
  • Du undviker smitta