Favoritkläderna och katten

Att ha en alldeles egen katt i hemmet innebär att man har en vän att både dela vardagen med och gosa med i soffan. Katten ses ofta som individualistisk till skillnad från hunden som ofta ges beskrivningen av att vara en betydligt mer trofast vän. Sanningen är dock att även katten är ett flockdjur som tycker om att vara med sina familjemedlemmar, även om alla katter har olika personligheter. En del katter är betydligt mer busiga än vad de är keliga.

Gillar ens katt att busa är det sällan en trevlig syn när gardinen i vardagsrummet eller ens favorittröja har blivit leksaken under lekstunden medan man varit borta en stund. Vissa favoritplagg är inte bara favoriter utan har även kostat en del, som den där jackan från Jofama som hänger i hallen. För att undvika onödiga missöden när det gäller inredningen i hemmet är det en klok idé att istället stimulera sin katts behov och vilja till att klösa på saker genom att införskaffa ett klösträd eller en klösbräda.

Få smidigt bort katthåren

Är man intresserad av kläder och mode så är inte det hända problemet att ens kläder kan leva i farozonen. Ska man iväg och har bråttom kan en annan besvärande upptäckt vara att alla ens favoritkläder är täckta av katthår. Detta är dock inte ett lika stort problem som det att kläderna är sönder. För när det kommer till år på kläderna kan man dels tänka på att ha dem inhängda i garderoben för att undvika så mycket som möjligt av katthåren. Man ka även ha en klädbordste med klistertejp på rulle, som man sveper på kläderna innan man går iväg. På så sätt kan man sluta att irritera sig och istället helt fokusera på alla fördelarna med att ha katt.