Bilsemester med katten!

Att ha ett, eller flera, djur är allt som oftast väldigt härligt och roligt. Har men exempelvis en hund eller en katt, som både är väldigt populära djur i Sverige såväl som resten av världen, har man mycket nöje av den. Det blir som en extra familjemedlem som måste prioriteras minst lika mycket som ens barn eller partner och någon som man helt enkelt tycker om väldigt mycket. Därför är det klart att hunden också ska med när man åker iväg på en resa. Det är dock inte lätt alla gånger, men det går! Särskilt om man åker på bilsemester och kan ta med sig hunden på ett tryggt sätt där man själv har koll, till skillnad från exempelvis att flyga med sin hund eller katt. Men låt oss ta upp några tips och saker att tänka på när man ska resa iväg med sitt kära husdjur på bilsemester.

  • Man har bra koll på sina egna behov, men svårare kan det vara med sin hund eller katts. Man vet aldrig riktigt vad de tycker och tänker, för även om de ibland kan vara ganska bra på att uttrycka känslor så kan de trots alls inte bra och be om mat, promenader med mera. Därför måste man vara uppmärksam, och förberedd. Att bila kan vara påfrestande för hundar och katter, det gäller att vara påläst innan man ger sig av!
  • Att ha plats till sitt fina djur är väldigt viktigt. När man åker iväg med bilen har man ofta mycket som man vill packa ner, och därför också använda bagageutrymmet. Men många gånger är det samma ställe som man förvarar sitt djur på. Man måste därför tänka igenom packningen noga så att allt som behövs får bra med plats, inklusive djur.
  • Många som har djur i bilar vill inte förstöra en ny fin bil. Därför kan det vara en bra idé att investera i en stor, lite äldre bil som ens djur kan trivas i. Det kan till exempel vara en begagnad nissan, eller liknande. På så sätt behöver man inte vara så rädd om bilen och ens katt kan trivas hur bra som helst.