Katter och hundar som fäller

Med tanke på hur många hundar och katter det finns i Sverige så är det ganska tydligt att dessa djur är otroligt populära och älskade. Egentligen finns det inga nackdelar med dessa underbara husdjur. De är kärleksfulla, sällskapliga, tacksamma, trogna och mysiga. Det enda negativa skulle i så fall vara att de har en tendens att håra ner hemmet väldigt mycket. Alla katter fäller päls, alla förutom nakenkatter såklart.

Ett hårigt hem

I början städar de flesta mer än gärna upp efter katten eller hunden, de kan ju faktiskt inte hjälpa att de fäller. Efter ett tag kan man dock bli lite trött på dessa hårstrån som ständigt tar över hemmet. Så länge man inte är allergisk mot päls och dessutom dammsuger ett par gånger i veckan så brukar det inte vara några problem, rent fysiskt, att det är lite hår här och var på möbler och runt om i bostaden. Dessutom så kanske det inte ser jättefräscht eller välkomnande ut att ha en hårig soffa, matta eller annat när man har gäster över. Att anlita en städfirma med jämna mellanrum kan därför vara skönt. Det blir grundligt städat och dessutom lättare att hålla löpande rent efter en sådan städning. Genom att söka efter till exempel ”hemstädning Stockholm” på Google så får man upp många bra förslag på städfirmor som kan passa just er.

Ett bra tips för att slippa hår i soffan är annars att unna er katt eller hund en helt egen, mysig plats i vardagsrummet. En plats som gärna är nära er och soffan och dessutom nära elementet. En varm och mjuk plats där er hund eller katt kan ligga och mysa för sig själv samtidigt som den får vara nära er, utan att håra ner era möbler i onödan.