Katt eller hund?

Den kanske vanligaste frågan: är du en hund eller kattmänniska? är inte alltid så lätt att svara på. Även om många nog känner att de ”drar sig” lite mer åt det ena eller andra djuret, så är det inte alla som helt och hållet kan välja. Både katt och hund har sina fördelar, och även om skillnaden är gigantisk mellan djuren – är de båda väldigt lätta att älska. 

Den bästa vännen?

Och man har ju alltid sagt att hunden är människans bästa vän, men på senare tid känns det lite som att katten tar tagit lite revansch och försöker slå sig in på marknaden som den bästa vännen. Och den har jobbat på bra, katten. Det har kommit kattförebilder som grumpykatt och det har kommit mängder av filmer där katter tokar sig – vilket gör att bilden av den elaka och  lite jobbiga katten sakta men säkert tvättas bort. Men, för att vara helt ärligt – och ur ett opartiskt perspektiv från någon som älskar båda djuren lika mycket, så är det nog hunden som behåller titeln som människans bästa vän. Varför? Ja, främst för att den går med på allt och den skänker dig ovillkorlig kärlek utan att begära något annat än mat och kärlek. Gör inte katten det kanske du frågar? Jo, visst kan det vara så, men det känns som att katten inte ger allt för människan, på samma sätt som hunden. En katt ställer krav och ”jävlas” lite, medan en hund älskar allt en gör.

Sen är det egentligen oväsentligt vilket av djuren en föredrar. Viktigaste är att djuret är älskat och att man skämmer bort det så som de förtjänar, till exempel som man skriver om katter i den här artikeln eller att man hittar prylar till hunden på den här sidan: http://offleash.se. Dessa djur är fantastiska, och de gör vår vardag bättre, uppskatta dem medan du kan!