Hundar och katter har möjligen svårt för varandra

Av någon anledning har katter och hundar svårt för varandra, att de inte respekterar varandra för att båda tycker att den andra kränker ens revir. Men detta behöver inte vara den fullständiga sanningen av det som det verkligen är. Hundar och katter som växer upp med varandra har betydligt lättare att tycka om varandra än en hund och katt som nyligen mötts. Detta har sin naturliga förklaring i att de då delar revir.

Det är viktigt att ta hand om sin hund och/eller sin katt, även om katter är mer självständiga än hundar. Likt människor måste djuren anpassa sig till det sociala sammanhanget och involveras i gruppen, men utöver det också klara av dagens många behov:

  • Få i sig mat.
  • Få umgås med någon.
  • Få göra sig av med sitt avfall.
  • Få sömn.

När man bestämmer sig för att bli katt- och/eller hundägare kan det vara smart att gå en kurs i det innan man köper själva djuret. Dessutom kan det vara smart att åka runt lite här och där och köpa en hund eller en katt som är nyfödd och i uppväxtläge, för att man ska ha en större chans att anpassa djuret till familjen. Sedan kan det vara värt att notera att en hund är betydligt dyrare än en katt, både i pris för själva djuret men också för allt som är runtomkring själva djuret som mat, försäkringar och leksaker.