De populäraste husdjuren

Att skaffa ett husdjur är som att skaffa en till familjemedlem. Ja, det är ett stort ansvarstagande som alla måste vara beredda på att ta. Och känner man minsta tvivel är det bättre att vänta. Men, är ni redo så var beredd på att mycket kärlek kommer fyllas i era hem.

I de flesta hem är det en självklarhet att man har ett litet husdjur som far omkring. Och vad det blir är helt beroende på familj. Men tänk att desto större djur desto mer ansvar.

  • Om du väljer att ta in en katt i ditt hem så kan du fortfarande ha mycket frihet då katter är ett djur som är oerhört självständiga. Men, för den delen är de även mycket kärleksfulla och gillar att stryka omkring vid dina ben eller spinna i din famn.
  • Är det en fantastisk hund du vill få in i familjen så kommer du garanterat att känna att ni fått ännu en familjemedlem. Hundar är mycket tillgivna och man förstår att det är människans bästa vän då man kan anförtro dem allt och de stannar alltid vid ens sidan. Dock blir det en helt annan kostnadsfråga när om man ska jämföra en hund mot ett annat husdjur. Så, med en tight ekonomi och ett liv som består i mycket resor kanske en hund inte är den bästa vännen för dig.
  • Är det barn i familjen och ni har en härlig tomt kan det passa att ta in en kanin i familjen. Blir en kul prick som barnen kan ha roligt med och vid tidig ålder känna ansvarskänsla. Vill ni aktivera barnen kan ni ställa upp i kaninhoppning.
  • Är ni i valet och kvalet om ett djur ska få komma in kan ni alltid börja med fiskar – eller en liten undulat som barnen kan få bekanta sig med. Det är ett bra första test.

Fågel, fisk eller mittemellan

Ja, oavsett om du väljer att ta in en fågel, fisk eller något djur på ben så är det ett beslut som man bör ta ihop med resten av familjen och som man tänkt noga på. Det är lätt att dras med i strömmen och för stunden känna att detta är ett bra beslut. Detta är ofta något som händer med katter: det är enkelt att få tag på en katt och när sommaren kommer och semestertiderna börjar komma så får man problem och väljer då att överge katten. Så, känner ni att ansvaret inte finns eller att det kan bli problem med att lämna bort husdjuret vid semestrar så är det att rekommendera att ni köper gosedjur istället för att dra in på djurets lidande.

Aldrig ensam med ett djur

Med ett djur så är du aldrig ensamt. Och att skaffa ett djur på äldre dagar kan vara det mest fantastiska för att få ett sällskap som aldrig sviker. Det är även bra med ett husdjur för stressade personer som behöver få lugn. Då är en hund att rekommendera skarpt.

Så, tänk igenom var ni befinner er i livet och varför ni eller du vill skaffa ett husdjur så kommer det perfekta  djuret sprida kärlek i ditt liv.